top of page

JEROEN VERDICK

Jeroen Verdick is van oerdegelijke Kempische makelij: goedlachs, gevat en met aanstekelijke tongval. Omdat een job als financieel consultant toch niet de gedroomde dagtaak bleek, probeerde Jeroen het in 2016 op een podium. Hij bewees meteen dat Kempenaars meer humor in zich hebben dan hun komisch accent alleen en schopte het in dat jaar als rookie tot in de halve finale van ‘Humo’s Comedy Cup’. Het leverde hem ook de felbegeerde job van voice-over van 'Love Island' op, iets waarbij zijn scherp analytisch vermogen als boekhouder alsnog van pas kwam.

 

Vervelen doet hij zich alleszins geen minuut, want sinds hij de stem werd van dat populaire tv-programma, kwam zijn carrière in een stroomversnelling terecht. Jeroen deed de nodige vlieguren en ervaring op met (Michael) Van Peel & The Young Ones, werkte mee aan en was te zien in de #Eindejaarsconferences van Bert Gabriëls en verzorgde drie jaar lang het voorprogramma van Jens Dendoncker zijn avondvullende tournee ‘Bang Van Dendoncker’. Jeroen was ook sidekick van Jens in het recentste seizoen van het populaire VTM-programma ‘Hoe zal ik het zeggen?’. Hij was te zien in de humoristische panelquiz ‘Is er een dokter in de zaal?’ (VRT/één) met presentator Philippe Geubels, dook op in het ‘Het Jachtseizoen’ op VTM, kraakte bij die zender ook menig veel raadsels in de 'Code van Coppens' en onderwierp zijn vriendschap met Jens Dendoncker aan de ultieme test in het Streamz-programma ‘Don’t Scream’ van collega stand-upcomedian William Boeva. VTMGO-kijkers kregen dit aanstormend talent uit de Kempen dan weer voorgeschoteld in 'Meet & Friet', waarin hij verschillende BV's ontmoette in de ongedwongen sfeer van hun favoriete frituur. Inspelen op de actualiteit deed Jeroen Verdick in 2022 wekelijks als vaste gast in het programma ‘Vincent Live' op Qmusic. Als wederkerend lid in de succesvolle Radio 2-podcast ‘De Rechtvaardige Rechters’ haalt Jeroen ook, streng maar rechtvaardig, bizarre nieuwsfeiten onderuit, geeft ze een positieve draai…of creëert zélf fake nieuws als het moet!

 

Met deze rugzak aan ervaring, werd het hoog tijd voor de volgende stap en die kwam er eind 2022 met zijn eerste volavondshow, 'Alleen'. Hierin probeert Jeroen Verdick op z’n eentje de wereld rondom hem te begrijpen en neemt hij je mee in de zoektocht naar zijn ware ik. Zijn persoonlijke verhaal, het verhaal van een gast uit de Kempen, die tot ieders verbazing nog minder mannelijk is dan dat hij eruitziet.

aDSC_6753b.jpg
bottom of page